ROZPORZĄDZENIE W SPRAWIE MONITOROWANIA, RAPORTOWANIA I WERYFIKACJI GAZÓW CIEPLARNIANYCH – najnowsze wytyczne Komisji Europejskiej
warsztat
21-22 czerwca 2012, Katowice
Best Western Premier Hotel****
NAJWAŻNIEJSZE ZAGADNIENIA:
- Czy konieczna będzie zmiana planu monitorowania do września 2012?
- Czy zmieni się zakres i forma planu monitorowania?
- Czy aktualizacja planu monitorowania dotyczy także „nowych sektorów”?
- Wybrane zmiany wynikające z opublikowania nowego rozporządzenia dot. monitorowania i raportowania
- Zapewnienie jakości w procesie nadzoru nad układami pomiarowymi zgodnie z zapisami nowego rozporządzenia
- Analiza ryzyka w procesie monitorowania i raportowania emisji gazów cieplarnianych
- Zasady współpracy Operator – weryfikator
- Wybrane zmiany w zakresie weryfikacji
- Wybrane aspekty procesu uzyskiwania uprawnień dla instalacji nowo - uruchamianych, dla rozbudowy instalacji, w tym także związanej z przenoszeniem produkcji
- Korekty NIMs – propozycji przydziału na lata 2013-2020
- Zmiany prawne w zakresie akredytacji weryfikatorów
- Rozporządzenie Komisji Europejskiej w sprawie monitorowania i weryfikacji emisji CO2 – omówienie przez przedstawicieli KOBIZE
- Innowacje w Obrocie Uprawnieniami do Emisji
- Czynniki wpływające na ceny CO2
- Trzeci okres rozliczeniowy 2013-2020
- Kształtowanie się cen w latach 2012-2015
- Wagi w procesie monitorowania emisji CO2
INFORMACJE ORGANIZACYJNE:
MIEJSCE: BEST WESTERN PREMIER Katowice Hotel**** ul. Bytkowska 1A, 40-147 Katowice, Polska
UWAGA: Zakwaterowanie - we własnym zakresie uczestnika
Na hasło MASTER INSTITUTE obowiązują niższe ceny:
Noclegi Pokój 1 osobowy 219 zł / dzień
Pokój 2 osobowy 259 zł / dzień Podana cena jest ceną brutto za jedną dobę i zawiera:
- śniadanie w formie bufetu podawane od 7.00 rano
- wstęp do hotelowego Fitness Centre-sali do ćwiczeń, sauny suchej i parowej
- bezpłatny dostęp do Internetu w pokoju oraz na terenie całego hotelu
- możliwość korzystania z Internet@pointów
- możliwość korzystania z hotelowej biblioteki
- bezpłatny, monitorowany parking przy hotelu
Posiłki serwowane w Restauracji Autorskiej Adama Gesslera 2 lutego bieżącego roku z okazji pierwszej rocznicy działalności Hotelu Best Western Premier Katowice odbyło się uroczyste otwarcie autorskiej restauracji Adama Gesslera. Dotychczas funkcjonująca hotelowa restauracja zgodnie z zaleceniami Mistrza została poddana zmianom, zburzono ścianę oddzielająca kuchnię od sali restauracyjnej tak by kucharze mogli „wyjść do Gości”. Zgodnie z zasadami obowiązującymi w restauracjach Adama Gesslera to właśnie kucharze obsługują Gości. Dlatego też w restauracji pojawiły się wózki z palnikami, którymi kucharze dowożą dania do stolików Gości i serwują je prosto z patelni czy garnka na podgrzany talerz. Zmianom poddane zostało także restauracyjne menu. Nowa karta opracowana została przez zespół kucharzy pod kierownictwem głównego szefa kuchni wszystkich restauracji firmowanych nazwiskiem Adama Gesslera, a dominują w niej tradycyjne dania kuchni polskiej oraz śląskiej.
|